måndag 28 november 2011

Tomten, ge mig ett stort kök!

Godeftermiddag!

Ja eftersom jag har två trötta barn som sover middag så kan jag ju lika gärna passa på att slänga in lite bilder från vårt kök!:) Nu är allt det rosa borta och får nog ligga och kura i ett skåp tills det blir vår igen. Här är det inte många röda detaljer. Men tog fram den röda mattan( haha lät ju fancy)och röd och vitrutiga kuddfodralen och bordsduken igår samt lite röda handdukar. Så nu ser köket inte riktigt ut som på bilderna, men ungefär!:)
















Den här underbara ljuskjolen köpte jag på Falu ljusstöperi när vi var där och stöpte ljus. Visst är den fin? Och nej det är inte så brandfarligt som det ser ut vid första anblicken. Fårull brinner inte. Korvar bara ihop sig.




Åhhh vad jag vill ha ett enormt stort nyrenoverat lantligt kök!! Är så less på detta lilla kök! Skulle så gärna vilja kunna ha hela släkten samlad på en middag. Men när det stundar kalas så måste det firas flera dagar, eftersom annars får folk stå och äta och fika. Så snälla tomten, det löser väl du?;)



Kram/L

Fler fåglar

Godmorgon!
Vilket underbart väder det är då!! Strålande solsken, inte ett moln på himlen och till råga på allt SNÖ! Noel blev helt överlycklig i morse när han fick gå ut. Då var det minsann inget bråk om att sätta på sig strumporna inte!

Helgen har varit bra även om våra förkylningar inte är alldeles borta än. På lördagen var jag och mamma till Kofferts utförsäljning i Björbo. Som vanligt så ville man ju ha allt, men fick med en del hem iaf!:) Efter det var vi till byns julmarknad så Noel och My fick träffa tomten och få ett varsitt paket, himla spännande tyckte Noel!

Ja jag påbörjade ju ett litet projekt att göra fåglar mitt i allt julpyssel. Korten är jätte tråkiga för det var sånt grått väder ute när jag tog dom. Men man kanske åtminstone kan ana att det är fåglar?;)









Tycker iaf att det ser lite mysigt ut när dom flyger omkring där! Blev 8 st till att börja med!


Igår kväll så bjöd vi Anders föräldrar på lite adventsmiddag här hemma. Blev en kantarell och chevréost soppa till förrätt. Sen ugnsgratinerad fläskfilé med ädelost. Till efterrätt så gjorde jag en pannacotta ala lchf, blev faktiskt gott! Så jag är nästan mätt än kan jag säga!:)


Återkommer med lite mer julpyssel så snart jag får lite tid över!

Hoppas er första advent var bra?

Kram/L




fredag 25 november 2011

Hjärtan av lingonris

Godkväll....

Äntligen fredag efter en låååång vecka. Har inte varit många knop här hemma, och jag och barnen har inte varit utanför dörren!
Hur har er vecka varit?

Här har vi lite fredagsmys med hämtmat och tända ljus! På eftermiddagen hann jag iaf pyssla ihop två lingonriskransar i form av hjärtan. Dom fick hamna på det stora skåpet. Ändrade om lite annat också!:)









Tänk att det snart är jul! Ska bli så kul att se hur Noel och My kommer reagera på när tomten kommer! Noel pratar mycket om att man får paket när tomten kommer. Undrar om dom kommer tycka tomten är lite läskig?


Igår kväll tittade Noeltv och såg små kattungar, varpå han säger; Nole(ja han säger så) osså ha tatt! Och sen tittade han på mig med sina råddjursbruna ögon och log! Och bland det första han sa imorse var: Nole inte har nån tatt!

Humm....men en katt blir det då inte i julklapp eftersom pappan i familjen är allergisk. Men kanske måste hitta på någon mysig mjukiskatt till min lilla djurvän? Nån som har nått bra förslag vart det finns någon fin?


Ha nu en trevlig fredagskväll mina vänner!

Kram kram/L






torsdag 24 november 2011

Hur det egentligen ser ut...

Godkväll....

Ja då var vi tre i familjen som är klena. Fast My och Noel är åtminstonde feberfria nu. Så dom är nog snart på banan igen! Men dom är roliga di där små...
När mamman är sjuk så hoppar My självklart över sin förmiddagslur(som hon alltid tar) och sover endast en halvtimme på e.m. Noel sov inte alls.
Så typiskt, men vad kan man göra!;)

Japp, inte mindre än 3 tomtar har smugit sig upp på hyllan bredvid klockan i vardagsrummet. Den med röd luva är köpt på dollarstore för 40 spänn och den vita köptes på Gruvans julmarknad förra året.








Slingan som är köpt på Rusta hamnade runt spegeln istället för över skåpet.

Av någon anledning så vill Noel absolut inte att den ska lysa! Fråga mig nått mer jag inte vet!;)


Titta vad jag hittade på underbara Dollar store! En sån fin liten pippi i betong för 30 kr! Ibland får dom verkligen in fina grejer till en tiondel av vad "inredningsaffärer" säljer det för. Så nu får den bo under glaskupan tillsammans med en liten mossboll.


En liten gran måste man ju såklart ha tills den större varianten får ta plats!:) Det tycker då åtminstonde jag!:)





Tog kort på adventljusen idag igen, var lite ljusare ute idag!

Sist tänker jag bjuda på en bild hur det egentligen ser ut hemma hos oss varje dag med två busfrön som röjer järnet!:) Så ni inte ska få för er att det är kliniskt undanplockat och jätte städat jämt, långt ifrån!:)


Då var det fredag imorgon och helgen stundar! Hoppas familjen är frisk då så vi kan hitta på nått roligt! Hoppas er vecka varit bra! Kram/L



tisdag 22 november 2011

Årets..

Gokväll,

eller nära på godnatt! Här har det nattats sjuka barn hela kvällen. Både Noel och My är riktigt risiga med hög feber och hosta. Det är så jobbigt när ens barn är sjuka, man vill bara ta allt det onda själv istället!


Men hann iaf pyssla ordning årets advetsljusstake igår. Köpte en ny zinklåda för 25 kr i våras när det var utförsäljning på en butik. Lade mossa i botten och lirkade in ett vitt band mellan hålen. Lite extra kul är det när det är handgjorda ljus som gjordes på Falu ljusstöperi för någon vecka sen när jag och svärmor var där. Tändes med andakt!:)



Ser att det är supermörka kort. Men ni ser väl kanske någorlunda hur det blev ändå. Har även hunnit med lite annat pyssel, men är långt ifrån adventsklar! Om bara dygnet hade fler timmar!


Har gjort några fler fåglar också! Hann köpa lite nytt tyg i helgen och annat pyssel, kul kul!:)


Nej nu lär jag sova. vet aldrig hur natten blir med två små krassliga sötnosar!

Ha det fin fint mina vänner!

Kram/L



torsdag 17 november 2011

Fåglar i taket?

Hej mina vänner!


Titta vilken fin bok jag fått av min gammelmoster Monika!

Finns massvis av roliga pyssel att sätta tänderna i!





Känner att jag måste besöka staden snart för att handla hem

lite tyger och annat smått och gott! Får se när det hinns med.

Har börjat sy dessa fåglar som inte kommer sitta på en mobil utan kommer hänga i snören från taket i barnens rum. Kan inte det bli mysigt?



Fåglarna kommer bli i alla möjliga tyger men jag började med den här:




Försökte fota inne i barnens rum medans My tar sin

tupplur i sängen, det är därför det är så mörkt.


Klart klänningen måste matchas av en liten fågel!:)


Dom här små pysslen i boken är busenkla. Även för nån som jag som inte förstått att det kan vara bra att läsa ett mönster eller en beskrivning, helst innan man påbörjar ett projekt.

Men eftersom jag föddes som jag gjort så tycker inte jag inte riktigt jag har tid med det och då får sprätten lov att åka fram lite då och då när det gått för fort!;)

På tal om sprätten, så är den borta! Hittar den ingenstans...


Så mina vänner börjar SY det är jättekul!!

Kommer fler bilder sen när jag hunnit med några fler pippisar.

Och påtal om Pippi, så har jag en 2.5 åring som är galen i henne. Och alla andra Astrid Lindgrens klassiker. Men jag vet inte alltid om det är så lämpligt att dom ser på dom där filmerna när Noel börjar prata om att hänga upp och ner i lampan, eller sätta en kastrull på huvudet. Eller när han skriker Förgrömmade Unge till sin arma mor!


Jaja, hellre Emil, Karlsson på taket och Madicken än alla de konstiga och våldsamma barnprogram som finns idag!

Kram/L

tisdag 15 november 2011

Pensionärssäng?




Godkväll!

Hur står det till i stugorna?



Här har det varit fullfart som vanligt! Förutom allt det vanliga så har jag varit till tandläkaren idag! Åhhh huvva vad dyrt det är! Dom har bra timpenning kan man säga. Men det är väl tyvärr ett nödvändigt ont lite då och då.


Här har ni en liten busig My i fullfart med att stappla omkring och klättra högt och lågt.

Hon växer så det knakar och nu står det inte på förens hon blir 1 år! Underbara unge!




Köpte nya sängkläder på Rättviksmarknad i höst. Anders var väl inte sååå imponerad av den rosa nyansen och tyckte att det såg ut som en riktig pensionärssäng!

Men snäll som han är så sover han där ändå!:)



På min rosaprickiga galje hänger toppen jag hade

på mig på min och Anders första dejt!:)


Skulle hemskt gärna vilja ha några riktigt mysiga julsängkläder snart.

Brukar ju inte bli så mycket med julpynt i sovrummet annars.

Man kanske skulle skriva ett brev till tomten?:)


Det var allt för denna gången!



Adios! Kramar/L



torsdag 10 november 2011

Här tillagas det goda middagar...

Hej hej!


Tänkte visa er lite bilder från barnens rum. Noel fick den här spisen i julklapp förra året av sin mormor och morfar. Ovanför har jag hängt en liten loppisfyndad hylla. Perfekt att använda de små söta mjölkförpackningarna som finns i affären till lek. Den lilla kassaapparaten är också loppisfynd. Tycker dom små söta krokarna i forn av kannor är såååå söta! Noel däremot vill gärna montera bort dom, typiskt killar!;)






Bord och stolar lär man ju ha! Också en present av Noels mormor. Fast stolen på kortsidan är från min mormor, som hon hade när hon var liten. Är så gulligt för på undersidan sitter det ett kort på henne när hon är liten och sitter på stolen, så söt!


Dom härliga barntavlorna har min kära vän Elin gjort. Kika gärna in på hennes sida på www.liin.se





Den gamla växasängen är köpt på auktion för 30 eller 50 kr, kommer inte ihåg vilket! Billigt var det ju oavsett!:) Tänkte först att den skulle bli vit, men den är fin som den är!

Vimplarna har jag sytt av blandade tyger. På hyllan ovanför sängen så står Noels första skor, i storlek 22! Han får nog lika stora fötter som sin far den här pojken!;)

Nej nu måste jag passa på att hoppa in i duschen medans lilla hjärtat sover. Noel är hos min vän Paola och busar! Ikväll ska jag och stöpa ljus med svärmor, ska bli himla trevligt!


Ha en fin torsdag! Kram/L

måndag 7 november 2011

Ljus i mörkret

Hej hej!




Tack för era fina kommentarer!:)




Det varma och grå vädret fortsätter verkar det som. Minns hur det var för ett år sen när jag gick och väntade och undrade vem det var som bodde inuti mig!




Nu är det inte många veckor kvar tills julpyntet åker fram här hemma. En liten ljusslinga har dock redan fått kommit fram!:) Mysigt med ljus!




Här är bilder från tv-rummet. Gillar min stoora klocka mycket. Lyktan fick jag av mammsen i somras!


Mitt favorit skåp som jag köpte på en loppis för 60 kr. Dom gamla skyltarna är äkta vara, också inköpta på en loppis.


Vitrinskåpet som är köpt på auktion för några år sen fick en ljusslinga på sig.
Kanske får den ligga kvar där, kanske får den hamna ovanför spegeln?

Nu hör jag en liten fröken som bökar uppe i sängen, dags för lite förmiddagsgröt tror jag!:)

Ha en fin fin måndag! Kram/L