lördag 30 januari 2010

En fjärdedel av ett sekel...

Ja så gammal är jag nu! Min födelsedag igår var helt kanon! Ni kan inte tro vad mycket underbara saker jag fått!! Den här super fina datorn är min alldeles egen!! Min första dator faktiskt, teknikprylar har aldrig varit någon prioritet för Lina!;)





Jag fick den av min underbart snälla sambo!! Blev så jädrans glad! Nu kan jag blogga när jag vill!! Och självklart förstod han att en vit var det självklara valet!!!! Det var så långt ifrån vad jag hade trott!!Jag älskar dig min kärlek!! tusen tack igen! *puss*







Så här mycket vackra blommor fick jag!! Så himla fina!! Det är inte klokt vad tur jag har!





Igår kväll var min släkt och familj här och firade mig. Eftersom jag är en riktig smörgåstårts-älskare så bjöds det på det!:) Får alltid sån ångest när jag ska garnera, hur jag ska lägga allt! Jag vet att jag är lite knäpp!!:) Men sån är jag!

Jag har fått så fantastiskt fina pressenter av min familj och släkt! Vad jag fått får ni kanske se imorgon!:) Nu ska det bli myskväll här hemma med familjen!
Kram/L

torsdag 28 januari 2010

Lånat fönster

Har haft en bra och fullspäckad vecka! Imorgon är det fredag och min födelsedag!:) Så idag har det städats och fejats. Jag har gjort smörgåstårtor och dajmtårtor eftersom min släkt kommer hit på mat imorgon kväll. På lördag så kommer Anders familj hit och sen på söndag så ska vi gå ut och äta med älsklingens släkt eftersom hans mormor fyller år också!





Så det är inte direkt mycket utrymme i schemat kan jag lova!:) Igår kväll var jag hem och faktiskt lånade det här fönstret av min käre far. Han ropade in 8 st på auktion förra sommaren för 100 kr. Ett riktigt kap om du frågar mig. Pappa har ett litet framtidsprojekt att eventuellt bygga en veranda med dessa fönster i uppe vid vår sommarstuga.
Får se vart där hamnar när det är till låns här hemma!
Tycker det är så fint, är så roligt att det är riktigt gammalt glas i. Riktigt buligt och fint!:)
(Lite dåliga bilder, sorry!)




Dom här fin fina tulpanerna fick jag av min käre mor idag! Fick dom idag istället för imorgon så dom kunde stå på bordet imorgon när det ska dukas fint!:)
Det var allt för denna gången mina vänner!
Kram/L


måndag 25 januari 2010

Söndagsstök

Igår gjorde jag och sambon ett ryck här hemma! Äntligen blev det lite gjort, har ju dock fortfarande omkring 1000 projekt som ligger och väntar!:) Men man får vara glad åt det lilla!
Noels farmor och farfar var snälla nog att komma och hämta honom så medans han busade med dom så möblerade vi om lite.






Vi fick äntligen upp tallrikshyllan i köket. Min kärlek har väl inte varit så vidare förtjust i den och tycker att porslin på väggen det har bara gamlingar!:) Men till slut lyckades jag övertala honom! JIPPI! Det enda kruxet är att han är nära på 2 meter lång så den fick lov att hamna högt upp så inte det fanns en chans för honom att slå i huvudet. Och visst förstår jag väl det men det blev att se lite knasigt ut. Eller vad tycker ni?
Sen vi flyttade hit för 10 månader sen så har vi inte haft någon spegel på den lilla toaletten uppe. Så det har väl inte varit något vidare trevligt tillhåll. Men nu fick den sig en liten makeover. Spegeln kom på plats, handdukshängare och några tavlor fick också komma upp.
Före

Det sitter en Guardian Angel ovanför toalettstolen så man kan känna sig trygg!:)

Äntligen ser lilla minitoan lite trevligare ut!

Har funderat fram och tillbaka på vart detta stora linneskåp ska stå. Sen vi flyttade hit så har det stått inne i Noels kommande rum, men tar sån stor plats där. Har även haft lite ångest kring att måla det eftersom det gjordes av min farmor morbror. Men nu har jag bestämt mig för att det ska få sig en släng med färg ändå. Annars blir det så mörkt uppe i hallen. Tänkte ha lite tyger i skåpet så man har nära till hands till symaskinen.
Men pianopallen den ska jag aldrig måla! (påminn mig om det!:)



Vi hann även med att sätta upp lite brandvarnare(dom har haft batterier och legat framme) som inte kommit upp förens nu! Dåligt va? Men nu så!:)
Anders hann även med att såga till listen som ska upp på sänggaveln. Så som ni hör så har vi fler projekt på gång! Men det är ju det som är roligt! Har man inget jobb så skaffar man sig!:)
Hoppas alla ni andra har haft en bra helg och en bra start på veckan?
Som måndagslyx ska jag och Noel åka på spa och bada lite tillsammans med några vänner. Så nu lär jag skynda mig att packa grejer till det!
Kram/L






lördag 23 januari 2010

Haiti

Usch samvetet gnager och gnager. Jag skulle önska att man kunde hjälpa mer! Eller kan kan man väl egentligen..även om man tycker att man inte har mycket pengar så har man ju det om man jämför. Allt är ju relativt....

Man kanske skulle sälja lite saker och skänka pengarna från det? Känns frustrerande att tänka på hur många miljoner det är som lider. Tänker om det skulle hända här, om det vore Noel som inte hade några föräldrar eller släktingar kvar, ensam utan tak över huvudet och utan mat...


Så gör åtminstonde detta:

Skicka ett sms för att hjälpa de drabbade i Haiti:

sms: AKUT till 72900 (Röda korset)



När jag gick i gymnasiet så åkte vi till Uganda med vår klass för att skriva vårt specialarbete. Vi gjorde det med hjälp av och via Röda Korset. Såg på många platser hur mycket Röda Korset hjälpte människor. Vi samlade även in pengar via föreläsningar här hemifrån.


Har tyvärr inga bilder därifrån på datorn eftersom jag hade en gammal goding till kamera då, där man hör och häpna, framkallade bilderna!:)


Hoppas ni alla som läser detta skickar ett sms för att hjälpa de behövande i Haiti!

Jag kommer skicka så många jag kan!


Kram/L


torsdag 21 januari 2010

Noel 8 månader

Som ni märker nu på sistonde så avlöser inte direkt inläggen varandra här!:) Går alldeles för många dagar emellan ibland. Men jag hinner verkligen inte! Är så mycket heela tiden, ränna hit och dit och göra ditt och datt! Men det är väl så livet är?:)











Idag har vi haft lite mamma-bebis fika hemma hos Lisi. Vi blev bjudna på god kladdkaka av superbagerskan Lisi, sen följde Elin och Neo med oss hem för lite lunch. Det är så kul att det är så många som är födda så tätt. Neo och Noel skiljer det ju bara 4 dagar emellan. Så vi får hålla tummarna att dom kommer komma lika bra överens som jag och Elin!:)
Noel blir förresten 8 månader idag! Helt sjukt vad tiden går fort...

Här är Noel bara några timmar gammal. Vi är fortfarande kvar på förlossningen och allt är nytt! Nu har han varit hos oss i hela åtta månader, helt fantastiskt! Börjar tänka mer och mer på hur det ska bli med jobb framöver, hur man ska lägga upp föräldrarledigheten. Just nu är jag inte ett dugg sugen på att börja jobba igen!:) Ja, det är som sagt verkligen dagas att börja klura på detta....

Imorgon är det ju fredag igen! Blir lika förvånad varje vecka när det blir helg så snabbt! Får se vad som händer i helgen, jag tror faktiskt den är ganska så "fri" än så länge. Vi har tusen saker som borde göras här hemma så jag är glad om vi hinner slutföra ETT projekt iaf!:)

Hoppas ni alla har haft en härlig vecka och får en fin helg!

Kramar/L

söndag 17 januari 2010

Åka skoter, snusa bebis och möblera om...

Då var även denna helg slut. Men vi har hunnit med en hel del i helgen känns det som. På fredagen så var vi till farbror doktorn med lillskrutten, eftersom han varit förkyld i över en månad. De gjorde en hel besiktning på honom med prover och koller överallt. Han verkar bara ha en långdragen förkylning. Vi frågade om vi vågade åka och hälsa på Noels nykläckta kusin och det var ingen fara sa han för hans förkylning smittade inte längre.
Så idag var vi och hälsade på den lilla kusinen. Åhh så liten och söt han var. Kan verkligen inte komma ihåg att Noel såg och kändes så liten i ens famn.

Noel tittar intresserat på sin lilla kusin vitamin!
I lördags hade vi en skoterdag med familjen! Äntligen fick jag köra lite skoter! Vågade mig ju bara på att åka en kort liten sväng förra säsongen när jag hade Noel i magen. Var så roligt!!
Noel fick stanna hos mormor och jag och Anders, pappa, brorsan och hans kille packade lite matsäck och drog iväg. Gött att bara få vara ute lite också. Tycker man suttit inne konstant i flera veckor pga av denna kyla och sjukdomar Så nu fick man äntligen lite frisk luft!
Efter att Noel gick och la sig ikväll så fick vi ett ryck och möblerade om lite här hemma. Vi flyttade ner köpmansdisken som stått uppe i Noels kommande rum. Dels pga av att Ikeahyllan inte är det roligaste och dels pga av att Noel blir snabbare för var dag att ta sig runt. Och jag vill inte ha en liten skrutt som klättrar upp och dra ner en massa grejer.
Helst av allt skulle jag vilja ha ett stort tv skåp och gömma allt vad moderniteter heter. Men nu har min sambo tyvärr en annan syn på det hela!:)
Men det är tänkt att tv:n ska komma upp på väggen, men vi har inget fäste till det. Får se om det blir lite bättre. Sen ska det upp en hylla som jag målat ovanför tv:n sen.
Före



Min köpmansdisk som jag fick av mitt hjärta i födelsedagspresent förra året.
Då var den dock ful-furu!:)



Ser så jäkla trökigt ut tycker jag med en stor tv som tar upp hela väggen. Vart gör ni andra "anti-moderniteter" av era prylar? Tips tack!
Hoppas ni alla haft en lika underbar helg som jag? Hoppas veckan bjuder på nått roligt tok!:)
Kram/L

torsdag 14 januari 2010

Hallen uppe

Vill börja med att tacka för alla fina och gulliga kommentarer ni lämnar! Blir så jäkla glad när ni lämnar ett spår!:)
Tänkte ni skulle få se lite bilder från hallen på övervåningen. Nu har vi bott här i snart ett år och jag vet fortfarande inte riktigt vad jag vill göra med detta utrymme. Är ju lite svårmöblerat. Just nu har jag en liten pysselhörna vid det gamla symaskinsbordet som jag fått av min mormor och morfar. Det gömmer sig faktiskt en fullt fungerande maskin under den. Får visa den en annan gång. Även symaskinen ovanpå har jag fått av min snälla mormor. Är så glad att jag har den, man vet aldrig när lusten att sy nått fallen in. Dessutom är den fin att titta på!:)


Den fina gamla nålburken är bra att ha!



Under symaskinsbordet gömmer sig en ask jag köpte på auktion förra sommaren för 25 kr. Där ligger även lite olika tyger, vita så klart!:)

Den lilla kistan som jag visat i ett tidigare inlägg fick bli vit till slut.

Tavlorna har jag gjort av gamla brev och dokument som släkten på min fars sida lämnat kvar. Har fått låna dom ett slag så dom får se dagsljuset lite!:)
Tänk vad dom skrev vackert förr! Nog för att vi övade skrivstil i skolan, men det använder man ju tyvärr inte så ofta.







Kudden är mitt nuvarande projekt som jag håller på att sy på. Den är gjord av en gammal kökshandduk samt ett annat tyg på baksidan. Kan inte bestämma mig om den ska stängas med snören eller knappar. Vad tycker ni? Det är tänkt att den ska få sin plats på kökssoffan så småningom.

Den här klockan är även den köpt på auktion för 25 kr. Var ingen annan som var spekulant!:)
Då var den brun och tråkig men nu ser den lite roligare ut tycker jag. Den fungerar men låter så otroligt högt att sambon får spel! Så nu står den bara där och är vacker!:)
Tur jag har min vän Paola här på besök som busar lite med skruttungen så jag hinner blogga lite. Nu är det lunchdags här i huset sen ska vi åka på en tripp och hälsa på Noels kompis Kasper!
Ha det fint alla söta besökare!
Kram/L








måndag 11 januari 2010

Lilla kusinen

I helgen var jag och hämtade det här fina flugskåpet som jag köpt av goa Linda med bloggen Lindas vita lantliv! Ta en kik in där, det är en underbar och riktigt inspirerande blogg!
Är så glad för att jag fick köpa det!! Har gått och suktat efter ett sånt bra länge nu. Har inte riktigt bestmt vad som ska finnas i det men det kommer väl!:)









Nya uppiggande blommor som får en att längta efter våren!





När vi ändå var i "storstan" så svängde vi in på Jysk och kikade om dom hade nått roligt! Jag var ute efter det här lilla skrinet i december, men då var det slut! Men nu så stod det där så fint på hyllan! Tycker det är jätte fint, och för bara 69 kr dessutom! Då blev det plötsligt ännu finare för en Gangsing!:)



La i lite gamla spetsar och band. Mitt långa pärlhalsband och lite annat skrot!:)

Åh sist men inte minst! Nu har Noel äntligen fått sin efterlängtade kusin! Han kom inatt efter mycket om och men. 3580 gr och 54 cm lång. Så skönt att allting har gått bra och att han äntligen är här! Ska bli så kul att se hur man ser ut och kommer bli!:)
Vitamindrinken i förra inlägget hjälpte då föga. Här snoras det och hostas rejält av oss alla tre. Vill bli frisk någon gång! Hoppas ni håller er krya och friska...
Kram/L