onsdag 31 mars 2010

Hej hej!
Ja då var det snart påsk då! Tyckte nyss att man väntade på att det skulle bli jul! :)
Tiden går så ruskigt fort! Men det innebär ju också att snart har vi sommar och sol, det låter väl inte helt fel?;)
Här får ni se lite bilder från vårt sovrum. Har satt den lilla brudslöjskransen ovanför sängen. Håller fortfarande på och velar vad som ska sitta ovanför där. Vill inte spika/borra upp en massa saker innan vi bestämt vilka sänglampor vi ska ha...
Dom två beiga kuddarna som är längst fram har lilla mammsen gjort av två kökshanddukar med fransk text på. Fina va?:)











Den här kudden har också mamma gjort till mig. Ett fint gammalt spetsörngott har hon sytt om lite och satt på den här fina bilden med så fin text:
En mor
av Siv Andersson
En mor finns med från början
som källan till ditt liv.
Med kärleksfulla blickar
hon följer varje kliv.
Sen livets första måltid
har hon bjudit dig att smaka
Hon ger dig av sin omsorg
utan krav att få tillbaka.
Hon tas så lätt för given
som lindring av besvär.
Och sällan blir hon tackad
och sedd för den hon är.
I livets alla skeden
förblir hon dock densamma....
Din alldeles unika
högt älskade mamma.
TACK MAMMA!

Och tro det eller ej, men lite påskigt är det faktiskt här hemma....
Gjorde en liten påskgrupp som blev såhär:




Sen så smög det visst med lite påskliljor sist jag var och handlade!:)





Det här är nog det närmaste jag kan sträcka mig till gult i inredningen! :) Tycker om färgen gult annars, men då gärna ljust gult, på toppar och tunikor eller så...
Tack för omtanken kring Noel! Här är vi tyvärr fortfarande krassliga, så det blir till att hålla oss inne i veckan. Hoppas vi är friska till helgen bara! Om det inte blir nått mer inlägg innan påsk så vill jag passa på att önska er alla en riktigt GLAD PÅSK!!!!
KRAM/L


måndag 29 mars 2010

Brudslöja...

Hej alla vänner!
Jaha ja, då snöar det ute igen då! Våren känns ganska så långt borta nu faktiskt....
eller vad säger ni?
Men för att "våra" upp tillvaron en smula så köpte jag lite brudslöja som det fick bli en liten krans av. Blandade två olika sorter, med stora och små blommor. Var även hem till lilla mammsen och gjorde en stor eucalyptus krans åt henne ikväll, som tack för det så fick jag sååå fina kuddar som hon sytt. Ska visa bild på dom senare, var så mörkt nu när jag skulle fota.
Det tyckte iaf jag var en bra byteshandel!:)




En krans passar ju att hängas överallt tycker jag! Åh det är ju så lätt att byta ut och variera lite efter årstiderna!





Här är en liten sneakpeak på en av kuddarna som jag fått av mamma!
Lördagskvällen blev kanon förresten. Men man blev så konstigt trött på söndagen av någon märklig anledning?;)
Noel är sjuk igen, förkyld och feber...Nu tycker jag det känns som om det är varannan vecka ungefär han får vara frisk. Är så tråkigt för då blir man sittandes inne och tröka. Jag vill ju ut och träffa folk! :) Vi som hade så många roliga planer för veckan....hoppas det inte blir nått långdraget! Hoppas ni alla har haft en bra start på veckan? Snart är det påsk!:)
Kram/L



lördag 27 mars 2010

Bloggpaus

Som ni kanske har märkt så har det inte direkt haglat inlägg här! Jag tog mig en liten bloggpaus, men nu får det bli ändring på det!:)¨
I torsdags fick jag ett ryck och gjorde om lite i sovrummet. Blir aldrig riktigt nöjd med det..Har en massa idéer om hur jag skulle vilja ha det men får inte riktigt till det tycker jag. Och i sovrummet vill man ju ha lite harmoni, inte ligga och tänka när man ska gå och lägga sig: humm....om man flyttar den där dit, och målar den där! Nej då ska man bara kunna blunda och sova ju!
Har ett skåp som står ute i uthusen som jag köpte på auktion förra sommaren som jag vill ha i det där hörnet egentligen. Men det behöver både målas och byggas om lite, så till sommaren kanske...




Spegeln har äntligen fått komma upp på väggen. Jag är nöjd men sambon är inte lika nöjd eftersom han måste böja sig ner för att se hela sig själv! Men annars hade den fått hamna uppe i taket försökte jag förklara... Så han gick väl med på det då!:)
Mina tavlor som jag gjort av släktens gamla brev/dokument.

En ny liten hängare som det fick hamna lite krimskrams på!:)



A som är en riktig fryslort tycker om sina duntofflor, så nu fick dom bo i korgen ...



Ja det var lite av det som har hänt här hemma under veckan. Har börjat påskpyssla lite också. Men det blir väldigt sparsamt, är det nått jag inte är förtjust i så är det påskpynt! Men nästa år kanske man måste ha fram lite kycklingar för Noels skull...vi får väl se!:)
Vad jag pysslat visar jag snart....för nu är bloggpausen över!
N har blivit hämtad av sin farmor och farfar som ska ha honom över natten, för vi ska ut på rajraj! Så imorgon kanske man är lite trötter...:)
Önskar er en härlig lördagskväll! Nu ska jag kika runt på lite andra bloggar innan det är dags att göra sig i ordning för kvällen!
KRAM/L




fredag 19 mars 2010

Hej alla goa läsare!!
Tack så hemskt mycket för era fina kommentarer som ni lämnar efter er!
När jag skrev sist i måndags, så skrev jag ju att N var ganska pigg trots sin magsjuka. Det fortsatte inte riktigt så tyvärr.. Natten mellan tisdag och onsdag så åkte vi in till akuten med plutten. På dagen och kvällen så spydde, spydde och spydde han tills det inte längre fanns något att spy. Han blev så slut stackarn. Vi ringde in till sjukvårdsrådgivningen och dom tyckte absolut att vi skulle åka in, ifall han skulle bli akut jätte dålig. Sjuksköterskan som A pratade med tyckte tom att vi skulle ta med oss mobilen i bilen så vi var beredda att ringa in ifall det skulle bli akut. Jätte läskigt! Men de tog prover på honom och allt visade sig vara okej, så vi kunde bara åka hem igen och hoppas på att det skulle vända någon gång, Och det var precis vad som hände på onsdagen! Jippi vad glada vi var när plutten fick behålla vattnet han drack på onsdagmorgon! Sen har han sakta men säkert blivit piggare och piggare, och nu är han i princip sitt vanliga busiga jag igen!:)
Så veckan har spenderats hemma. Ingen som vill ha besök av en liten magsjukling!:) Utom hans tokiga mormor som kom hit ändå och sa; ähh nu skiter jag i magsjukan! Hon längtade väl efter sin lilla prins kan jag tro!:)



Provade att sätta den ena lampetten på sidan av spegeln i hallen. Har funderingar på om jag ska sätta dom på var sida om spegeln. Vad tycker ni?:)




Mamma kom förbi med lite fina presenter också! Fyra jätte söta skålar som fick hamna på en av hyllorna i köket. Har ändrat om lite på hyllan ovanför sybordet. Den lilla klockan fick jag också av mammsen, 30 spänn på dollarstore!! Tycker då iaf jag var kanon! Har gjort en liten skylt där det står Pyssel hörna på...



Liten sjukling har mest hängt i pyjamas hela veckan! Men nu hoppas jag då att denna hemska magsjuka ska vara över helt och hållet och aldrig komma tillbaka. Läkaren på akuten sa att oftast så har man just det viruset en gång i livet och det är därför jag och A inte blivit smittade, för vi har förmodligen haft det när vi var små knoddar!
Ikväll har det varit en lugn kväll här hemma! Riktigt fredagsmys alltså!:)
Imorgon kväll ska vi hem till mor och far och gratta min lilla lillasyster som fyllt 17 år!
Liten blir stor!
Hoppas er vecka varit kanon och att ni haft en fin start på helgen!
Kram/L




måndag 15 mars 2010

Liten sjukling

Helgen blev inte riktigt som vi tänkt oss här hemma! På lördag morgon så vaknade Noel som vanligt, fick sin gröt och spydde rakt ut. Morgonen fortsatte med att det bara rann ur lilla gubben både fram och bak! Jahapp, då var det dags för magsjuka igen då!
På söndagen så verkade han bättre så vi åkte upp till mina föräldrars bua för att vara ute lite i det vackra vädret. Sen i morse hittade jag en nerspydd och nerbajsad men jätte glad unge stå och jollra i sängen! Oh lord säger jag bara! Förstår inte hur man kan vara så glad när man är täckt från topp till tå! Men tur är väl det! Så det blev en innedag idag. N har varit lite trött och gnällig men ändå på hyffsat humör!
A som tom tagit semester idag för att följa med oss till öppna förskolan idag!








Det som är positivt när man blir hemma ofrivilligt några dagar är ju att man faktiskt hinner pyssla med lite andra saker då!:) Så nu har det äntligen kommit upp en hylla och krokar ovanför sybordet. Så nu ha jag min lilla pysselhörna! Hyllan köpte jag på loppis för 30 kr och fick så klart bli vit.
Korgarna som hänger på krokarna har min gammelmoster gjort, jag fick dom av henne i födelsedagspresent. Dom innehåller lite blandat skrot,korn och trådrullar.
I fredags var vi till en färghandel för att rådfråga hur vi ska göra med vårt "blödande" bord. Spärrfärg 2 strykningar, med slipning där emellan blev svaret. Och därefter ett sista lager med snickerifärg. Plus att det helst ska torka några dagar mellan varje strykning. Så nu blev vi utan bord lite längre än vad vi tänkt oss!
Så här glad var då skrutten när han fick busa lite med mormor i snön. Vi åkte några varv med skotern och Noel somnade så sött bak i släden!:)
Hoppas er helg har varit kanon och att ni håller er ifrån magsjukan!
KRAM/L





fredag 12 mars 2010

När katten är borta.....

....så dansar råttan på bordet! Japp, det var vad som hända här igår kväll. A har varit i väg med jobbet över natten och då fick jag den briljanta idén att nu kan jag passa på att måla vardagsrumsbordet!:) Vilket visade sig inte vara någon briljant idé. Skulle ha använt en annan färg för nu "blöder" bordet. Åhh trodde verkligen inte det skulle bli så! Så nu måste det inhandlas mer färg innan det blir klart!




Hoppas det blir bra i slutändan!


De här lampetterna köpte jag på röda korset för några månader sen för en 5:a styck. Nu har dom äntligen fått lite färg på sig och blivit "skabbiga"!:)



Nu återstår det bara vart dom ska få sitta?
Jag tänker så det knakar! Återkommer med bilder när dom fått sin plats!:)
Gärna lämna en idé om ni vill!:)

Är så skönt att man har underbara vänner! Det har verkligen jag! Min väl P höll mig sällskap här igår kväll när A var borta och sov över här inatt också. Sen var hon så snäll att hon gick upp med plutten vid halv sju, så jag fick lite sovmorgon. Jippi!!!
Tack min kära vän!
Då var det helg igen då! Och vi har faktiskt inte ett fullspäckat schema, ovanligt! Så får se vad denna helg har att bjuda på!:) Hoppas alla ni får en trevlig helg!
KRAM/L



onsdag 10 mars 2010

Upp i taket

Hej alla glada!!












Tack så mycket för alla kommentarer!! Blir så hjärtans glad när ni lämnar ett spår efter er!:)

Nu har halva veckan gått och det har varit fullt upp varje dag! Men det är väl så det ska vara när man är hemma och är mammaledig?:)
Idag blev det iaf bestämt att jag ska jobba 4 veckor i sommar som ett avbrott. Känns både roligt att träffa alla underbara kollegor men även lite tråkigt att inte få vara ledig i sommar. Men fyra veckor går ju ändå så snabbt! Känns spännande....

Bilderna ovan visar vad jag pysslade med igår. Plutten har ju blivit vääääldigt snabb på att ta sig omkring här hemma, väldigt klåfingrig är han också. Och han börjar resa sig mot mer och mer saker. Och han älskade verkligen att pilla på den stora lyktan som jag hade i hallen på lilla pallen så nu fick den åka upp i taket. Tycker ändå det hörnet ha sett så kalt ut. Så nu blev det en liten hörna som sprider lite ljus!:)
Den lilla pallen har fått flytta upp i trappen istället. Och kom ihåg att ni måste föreställa er trappen VIT, åhh så bra det skulle bli! Tror ni inte? Är riktigt sugen på att måla den fula trappen men vet inte vad man ska använda för färg på det underlaget? Nån som har någon idé?
Annars har veckan mest bestått av besök hit och dit vilket alltid är trevligt!:) Har inte målat någonting under veckan, får se när orken och lusten kommer, det vet man aldrig!
Får se nu vad resten av veckan har att erbjuda...
Hoppas ni alla har haft en bra första halva på denna vecka!
Kram/L

måndag 8 mars 2010

Award

Har fått en sån himla glad överraskning! Jag fick den här awarden av goa Anette och Dick med bloggen Vår sekelskiftesdröm. Gå in på deras blogg och spana in deras helt fantastiska kök! Och mycket mycket mer....

Är så glad och hedrad!:)
Här är reglerna för att motta denna award:
The Sunshine Blog Award is awarded to bloggers whose positivity and creativity inspire others in the blog world. The rules for accepting the award are:
1. Put the logo on your blog or within your post.
2. Pass the award to 12 bloggers.
3. Link the nominees within your post.
4.Let them know they received this award by commenting on their blog.
5.Share the love and link to the person from whom you received this award.
Så nu mina vänner är det ju min tur att ge awarden vidare! Jag skickar den vidare till några bloggar som inspirerar mig och som jag tycker om att läsa:
Nu till nått helt annat!
Helgen har varit kanon! Lördagen spenderades utomhus i det vackra vädret. Noel tog sin första skotertur, och älskade det!! :) Kan det bli nått annat med en skotertokig mamma och pappa?:)
Skönt iaf att han inte blev rädd för ljudet. Han och hans mormor åkte runt,runt, runt på sjön!
På kvällen blev det en massa vin, skratt och dans med en massa härliga bruttor! Kändes faktiskt lite konstigt i början när man kom in på krogen, var ju ett tag sen nu om man säger så! Men det blev verkligen en kanon rolig kväll! TACK tjejer!:)
På söndagen när vi vaknade så mådde vi som vi förtjänade jag och Elin. Tur det finns resorb och ipren! Hann precis upp ur sängen innan vi fick besök av Maria, Tobbe och deras söta Emilia som är 1½ år.. Noel fick både en kram och en puss! Vi tänkte visa dom här bilderna för dom när dom är 15 och tycker det är såååå pinsamt!:)



Hihi, söta va?

När det besöket åkt var det dags för nästa!:) Då kom Anders bror med sambo och lilla kusin Theo på 2 månader på besök. Så det blev en riktigt fartig dag trots baksmällan, men det gick det å!:)

Här har ni en riktigt glad liten skit i sin nya mössa!
Tänk så kunde han vara lika glad på nätterna också? Men tycker ändå det har blivit liiiiite bättre dom senaste veckorna. Nu kan han ju sova 2 eller 3 timmar i sträck ibland! Fantastiskt!:)
Jag och Noel har varit på babycafé idag. Noel har busat med massa söta kompisar och jag har snackat goja med massa trevliga mammor, soft dag! Vi var in till bvc också och pratade om Noels förmodade äggallergi. Så då fick Noel vägas och mätas på samma gång. Var ju tre månader sen nu! 75,5 cm lång är han nu och väger 11.5 kg.
Lilla plutten blir så stor! 9½ månad nu, känns helt galet!
Tog fram vårjackorna idag förresten. Noel slapp overallen och jag slapp en tjock tråkig jacka!:)
Hoppas veckan fortsätter med samma väder!
Ha det fint! Kram/L



torsdag 4 mars 2010

Jag gjorde det igen....

Så gick det med det!! Hade lovat mig själv att nu ska jag inte handla nått mer den här månad! Har ju snart en sambo som fyller 30, och då lär det ju sparas lite pengar till det!:)
Men så skickade ju min vän Lisi ett meddelande i morse och undrade om vi inte skulle ta en tur till Sågmyra? Ja man kan ju alltid åka dit och kika lite tänkte jag! Men ack så fel jag hade..



Finns ju tyvärr alltid nått som slinker med! Åhh den här var ju billig!! Åh kolla, REA! Ja ni vet kanske hur det är...:)
Noel fick sig ett regnställ som jag hoppas kommer passa till hösten kanske...Eller kanske för blöta sommardagar med för den delen. Tyckte det var så fint! Ser svart och grårandigt ut på bilden men är vita och svarta ränder. Likaså mössan från Villervalla som köptes på den fina butiken Calimero. Älskar dom där mössorna!
Lite god lunch hann vi också med innan vi åkte vidare. Sen svängde vi in i Insjön på vägen hem på Insjöns Väveri. Dom har kanon mycket fint! Ser ju inte alltför roligt ut utanför och man kanske inte tror att det gömmer sig lite skatter innanför, men det gör det! Den här stora zinkbaljan fick bara lov att följa med hem. "Men Lisi, titta vilken fin!! Åh 149 kr är ju jäääätte billigt, eller hur???" Lisi höll ju så klart med!:) Så håller vi på hela tiden...känns lite bättre för samvetet om man verkligen vill ha nått och nån håller med om att just den saken är ett riktigt klipp!!:)
Såna är vi.....







Tyckte iaf den var väldigt fin! Får lätt plats med två blommor. Den fanns även i en storlek större, fanns också en vattenkanna i samma stil. Ser ju nästan ut som om det är sommar ute på bilden! Lovely!
Var så skönt att åka iväg lite själv idag. Noels farmor och farfar kom och hämtade honom kl nio i morse för dom var lediga idag! Kanon bra! Så när jag kom hem så kunde jag bara lägga mig på soffan och slappa ett tag, inte ofta det hinns med. Har en stukad fot som behövde vila lite också, trillade nerför trappen igår när jag höll på att dammsuga. Man hinner tänka så mycket när sånt händer! Fan, nu har jag brutit foten, hur ska jag kunna hoppa omkring och jaga Noel med gips! Men nej då det blev inte så farligt, men ont gör det tyvärr...
Imorgon är det då äntligen fredag! :) Och på lördag verkar det bli lite partaj om allt går vägen...ska bli så otroligt roligt!!
Hoppas ni alla har haft en härlig torsdag!
KRAM/L


tisdag 2 mars 2010

Från i fredags...

Lovade ju att jag skulle visa vad som mer fick följa med hem från shoppingturen i fredags!:)
Var äntligen in och köpte den här lampan på Clas som jag suktat efter ett tag. Den fick bo i köksfönstret. Men vill redan ha en till!:)




Köpte en liten "blomkruka", eller vad man nu ska kalla det för?! 10 kr på Ta till vara verkstaden. Även den lilla foten under fick jag för en tia på samma ställe!

Noels mormor tyckte att han ville ha en liten söt kanin! Och visst ville han det!:) Tack mormor säger Noel!


En liten Prins skylt som passar perfekt i Noels rum! Från butiken Furutorp.

Köpte även en gammal tvättbräda från Ta till vara verkstaden som jag glömde ta kort på märkte jag nu!:) Anders kollade lite konstigt på mig och frågade vad vi ska med den till? Ja, men den är ju fin svarade jag!:) Inte lätt att förstå allt som hans sambo kommer släpandes med! Tack för att du låter mig hållas älskling!:)
Då var måndag och tisdag till ända då. Har varit på öppna förskolan både idag och igår. Skönt när man kan åka bort en sväng under dagen annars blir både jag och Noel så uttråkade!
Får se vad som mer händer under veckan!:)
Ha det fint! KRAM/L