söndag 29 november 2009

Första advent...

Då var första ljuset tänt! Äntligen är det första advent, som man har längtat och väntat. Känns extra speciellt också när det är Noels första advent! Nu är vi ett steg närmare julen...





Idag styrde vi kosan mot Borlänge för att gå på lite marknad. Var väl inte så jätte mycket att se tycker jag. Men vi kikade runt i lite affär och gick omkring och myste lite bara. Fick med oss den här stora stjärnan hem! Tycker den är fin som den är men den ska kläs med mossa har jag tänkt, julen till ära. Så imorgon blir det en sväng ut i skogen för att hämta hem lite mer mossa och grankvistar!


Lummer är fint!
Jag har lite svårt att förlika mig med det röda vid julen. Tycker ju att det hör till att lite rött ska man ändå ha hemma när det är jul. Men det tar emot kan jag lova! Man kanske är lite knäpp, men jag trivs inte med färger. Tycker ju att det är så fint när alla andra har rött vid julen men inte hemma hos mig. Så det enda stället det blir lite röda inslag i är köket än så länge. Det finns så mycket fina julsaker som är i vitt och silver också.
Nu blir det lite mys i soffan och smutta på lite glögg!
Kram/L

torsdag 26 november 2009

I morse packade jag, lillskrutten och min vän Paola iväg oss till vår vän Sofia för att hälsa på lite. När vi kom dit blev vi bjudna på underbar fruktsallad som sedan följdes av jätte god lunch. Riktig lyx! Tack igen vännen! Är tyvärr inte alltför ofta vi träffas, tycker hon borde flytta "hem" till byn igen. Men det dröjer nog inte alltför länge!:) Var iaf himla trevligt att träffas och prata om ditten och datten. Lite planer har vi smidigt också, om en liten resa!:)
Sen släppte Paola av mig och N i Borlänge för att möta den tredje delen av vår familj. A var ute efter att handla jeans, som han ganska smärtfritt hittade.
Svängde in på Dollar store för att leta lite billiga fynd!:) Där hittade jag de här två kronorna. Har ju redan en stor sen förut, som jag betalade 250 för tror jag. På dollar store kostade både de här två 150:-!!! Tyckte det var kanon! Mamma ska ha den stora så tar jag den lilla! Så för er som gillar kronor som jag, så skynda er till dollar store! Köpte på samma ställe den här söta lilla kannan. Klantiga jag slog sönder vår mjölkkanna för några veckor sen. Så nu har vi en ny för ynka 20 kr!:)
Det hanns även med ett besök på Rosa huset för att köpa lite tygsnuttar att sy vimplar av till N.
De här tygerna köpte jag, sen ska det också vara vita vimplar emellan.





Den lilla röda trumman köpte jag när jag var på inspirationskväll på Lavendel och Romantik i Borlänge igår kväll. Den ska lilla N få i julklapp.
Fick även med mig hem L´evangile de Noël, en vacker bild som jag ska rama in och ett par fina änglavingar! Sen köpte jag en födelsedags till lilla mamma som fyller år i december, men den kan jag ju inte visa här ifall hon är här och spanar!:)
Nu ska jag mysa i soffan en sväng innan det är dags att försöka hinna få lite sömn innan min lilla natterrorist vaknar!:)
Kram/L




onsdag 25 november 2009

Ett litet tips..

Blir ett snabbinlägg idag för klockan bara rann iväg. Jag har varit på inspirationskväll på Lavendel & Romantik i Borlänge. Åh vad inspirerad jag blev! Har massa roliga idéer nu som jag vill genomföra!:) Visar vad jag fick med mig hem i påsen i morgon tänkte jag,när jag hunnit ta lite bilder. Men nu ska ni få se nått helt annat. Ett litet tips för er som inte tycker om era fönsterbräder! När vi flyttade in i huset fick vi ju i princip allt målat. Men dock inte fönsterbrädorna. Jag frågade målaren om man kunde måla dom, men han avrådde eftersom det är en knepig yta då det är utsatt för vattenspill när man vattnar blommor m.m.


Så då köpte två rullar med vit plast(vet inte riktigt vad det kallas). Mormor var här och hälsade på och var barnvakt åt Noel medans jag tvättade fönster. Så hon och jag hjälptes åt att sätta dit plasten. Blev bra mycket bättre än innan tycker jag! Svårt kanske att se på bilderna vilken skillnad det blev. Gjorde så i båda fönstren i köket och i hallen. Pillrigt var det men det var det värt!:)
Före




Efter




Före



Efter

Sen blev jag så sugen idag på att sätta nejlikor i apelsiner. Är ju så underbar doft! Sagt och gjort, så nu doftar det apelsin och nejlika i hela köket!:)




Nå mycket mer än så blev det inte idag!

Tack till alla er som lämnar så snälla och söta kommentarer, blir så glad!:)
Kram/L


söndag 22 november 2009

Dop,kalas och pyssel

På lördagen var vi på dop för lilla Anton i Falun. Dopet var jätte vackert men underbar sång av Maria och fint barn! Efteråt bjöds vi på god smörgåstårta av hans söta föräldrar. Så kul att Noel och Anton är så jämngamla, blir roligt sen när dom kan busa och leka med varandra! :)
Sen bar det av till nästa kalas. Min mormor fyllde nämligen 74 år på lördagen, samma dag som Noel blev ett halvår! Vi fikade lite mer gott fika och sen tog vi äntligen lite generationskort. Mormor hade samma tröja på sig som hon hade för 26 år sen då de tog generationskort när min bror föddes. Lika fin var hon nu som då!
Mamma och pappa hade varit och köpt en resespjälsäng åt Noel som mamma tyckte Noel skulle inviga. Så så fick det bli. Noel sov för första gången borta. Det värkte i mamma-hjärtat kan jag lova när vi skulle åka därifrån på kvällen! Vi har ju aldrig provat ge honom nappflaska på natten förut men det hade gått bra. Men eftersom jag är van att amma flera gånger varje natt så var jag absolut sprängfylld på morgonen kan jag lova! Jag sov tyvärr väldigt dåligt, vaknade varje timme men det var ändå kanon skönt att bara ligga och vila och slippa gå upp. Så nu har vi provat det också. Var jobbigt men nyttigt.
Nu är även denna helg över. Bara en vecka kvar tills första advent! Jag har smygstartat med att pyssla lite ikväll! Mamma och jag var ut och hämtade adventsgranar idag plus en massa lingonris, granris mossa och kottar. Så nu är adventsljusgrupperna klara och några kransar av vitmossa och lingonris blev det också. Älskar doften av gran. Det är en viktig juldoft för mig.
Så här blev det:












Jag fick några fina saker av min kära mamma igår också. Ett fint hjärta, två ljus i silverkoppar, ett vaniljljus i burken och pepparkaksformar. Tack mamma!
De två ljusen har min svärmor gjort. Så fina att man inte vill tända dom!




Sån här underbar helg har jag haft! Har sån tur som har så mycket och så många!
Kram/L

torsdag 19 november 2009

Fina stolar!

Jag har haft min kära mormor här på besök idag. Har sån tur som har en sån snäll och omtänksam mormor! Hon hade köpt en jätte fin stol till mig. Vet faktiskt inte om jag ska måla den. Men det lutar väl åt det!:) Tycker den är jätte fin som den är också. Dynan var också vacker, speciellt nu till jul!



Men det absolut finaste hon hade med sig var den här lilla stolen! Den var till lilla prinsen. Det var mormors egna lilla stol som hon fick som liten. Under stolen står det mormors namn och årtal. Mormor har även satt dit ett kort på henne när hon sitter på stolen som liten, då var den brun. Söt som en liten docka var hon också! Tack än en gång mormor, jätte roligt för Noel!



Det var allt för idag!
Kram/L


måndag 16 november 2009

Lyckan är inte en station..

Ja då var det en ny vecka då! Har massa roliga planer nu i veckan. I dag ska jag och lillfisen på babycafé. Kul att träffa lite trevliga mammor och söta bebisar!

Noel har som vanligt sovit väldigt dåligt i natt. Sover inte mer än två timmar i sträck vilket gör mig och Anders till två zoombies. Igår tillbringade Noel nästan hela dagen hemma hos sin mormor och morfar, skönt med lite egentid. Och hinna pyssla lite här hemma!:)

Hann städa övervåningen och möblera om i vårt sovrum och Noels framtida rum. Kommer bilder på det sen när sänggaveln är klar. Sen är det lite möbler som ska målas om också!:)

I vardagsrummet gjorde jag bara om lite i fönstren, på byrån och hyllan. Har även så sakteliga börjat göra lite barnvänligt. Alltså ställt lyktor och dylikt lite högre upp. Inte så värst stora förändringar direkt men det känns alltid kul att ordna om lite! :)Så här blev det!


Mina gamla skor och ett gammalt släktdokument.





Ska försöka hinna iväg att köpa någon färg under veckan så jag kan måla soffbordet.



Kärleken övervinner allt står det på skylten jag fått av snälla Annica.




Lyckan är inte en station man kommer till utan ett sätt att färdas.



Den här ordspråksbrädan har Anna med bloggen Annasklokaord gjort.
Tycker den är så himla fin!:)

Noel tar sig en tupplur här brevid på soffan, lilla mysgrodan!
Kanske ska jag också krypa under filten en stund...

Kram/L


söndag 15 november 2009

Möblera om kanske....

Igår kväll när jag gått och lagt mig låg jag och skissade på hur jag vill möblera i lillfisens rum när vi ska göra iordning det. Har så många idéer jag vill genomföra! Ni vet så det riktigt kliar i fingrarna? Skissade även upp hur man skulle kunna göra i sovrummet. Några möbler som ska byta rum tänkte jag.


Lillfisen är ute på promenad med mormor och min stora pojke har åkt till Borlänge på kalas. Jag sitter här och är sååå sugen på att börja möblera om i vardagsrummet!!:) Men vet inte om jag fixar att bära runt alla möblerna själv....humm...ska ta mig en funderare på hur jag ska göra!


Sen kan jag inte bestämma mig för om jag ska vänta med att stuva om allting tills det ska julpyntas. Då kommer ju allting ändå flyttas omkring och ändras i fönstren m.m.

Detta är vad som snurrar i mitt huvud just nu!:)


Kram/L

lördag 14 november 2009

Paket och spa på samma dag!

Vaknade och tittade ut i morse och såg att det var alldeles vitt! Weiii! Snart kan man åka skoter!:) Blev ju inget åkande förra säsongen eftersom jag hade en bula på magen!

Igår kom det paket med saker jag beställt! Det är en tidig julklapp till mig själv!:)
Blev så glad för det var så fina saker! Här köpte jag dom http://www.baldershage.se/ och http://www.fridasgard.se/. Emaljskylten ska upp i köket är det tänkt. Och typdokumentet ska jag göra en tavla av. Det stora N:et ska såklart vara i lillfisens rum. Kanske sätta upp det på väggen ovanför hans säng. Ska pyssla lite med dom nyinköpa sakerna så får ni se mer sen!:)


Imorgon är det bara två veckor kvar till 1:a advent, så snart kan man börja smygpynta lite! Måste ta mig en tripp ut till skogs för att hämta lite granris att placera på öppna spisen, älskar doften av gran!














Igår hade vi en super mysig dag! Jag och Noel, mormor och mamma fick följa med till Paolas jobb på Dalecarlia Spa. Vi hade i princip hela bassängen för oss själva! Noel var överlycklig över att få sprattla runt i vattnet. Jag fick en underbar helkroppsskrubb och en ansiktsbehandling av Paola,tack igen vännen. Sen åt vi goda ceasarsallader, mums som Maria Montezami hade sagt!:) (Den kommentaren är så klockren Lisi).


Nu ska vi snart bege oss till svärföräldrarna på lite kalas eftersom Anders morfar fyller år! Ha en bra dag allihopa!
Kram/L



PS. Jag ser fortfarande galen ut i håret....

torsdag 12 november 2009

Pippigul!

Nu är det snart helg igen. Vi har som vanligt hela helgen fullbokad som vanligt. På både gott och ont antar jag! Inatt var det en riktigt sömnlös natt. Noel vaknade hela tiden och vägrade somna om. Förstår varför man använder sömnstörningar som tortyr! Man blir helt knäpp när man inte får sova. Hade sån tur att Paola var ledig idag, så hon kom hem till mig kl halv åtta så jag kunde gå och lägga mig och sova i två timmar. Sån tur att hon älskar att vara barnvakt och att Noel tycker så mycket om Paola!:)
Blonderade slingor själv igår, hade bråttom innan Greys anatomi skulle börja så det blev inge bra! Fick lov att åka och köpa nytt blekningsmedel idag. Brukar ju bara bleka slingor men nu har jag slagit på stort och haft i blekningsmedel i hela håret! Ska skölja ur det om en kvart, så nu är det bråttom!:) Håll tummarna att det inte blir förskräckligt...



Min Favoritspegel
Nu är blekningen klar! Oh herregud, för att prata svenska. Eller som mamma sa;
Det blir ju billigt iaf, för nu slipper du gå ut på ett tag! Tack tack snälla mamma för uppmuntran! :) Nu till nått annat....
Det här beställde jag när jag var på Perfect homeparty hos Maria för några veckor sen.
Tre röda hjärtan i hamrad plåt. Dom ska få sitta runt öppna spisen vid jul har jag tänkt.
Sen två st fina hänglyktor, som jag inte riktigt vet vart jag ska placera än!










Morgondagen lär väl bestå av att försöka fixa till håret!
Ha en bra kväll!
Kram/ Pippigula L

onsdag 11 november 2009

Sol!

Vi har haft underbart väder idag. Kändes som det var evigheter sen man såg solen! Jag och Noel passade på att ta en promenad. Noel somnade så klart i vagnen, skulle också vilja ha en vagn att bli nerbäddad i!:)
Den lilla sparken köpte jag på auktion i somras, likaså den rostiga mjölkkannan.


Blommorna gjorde ett sista ryck när det blev varmt igen i september. Men nu får dom allt gå och sova för vintern. Visar även lite bilder från gården. Nu väntar jag bara på att snön ska lägga sig...



Hoppas det blir sol imorgon igen!
Kram/L